Jaffa Garden Apartment

Jaffa Garden Apartment

This home was designed to be able to house activities such as yoga classes in its large hosting area, whilst providing enough separation to the private areas.

The space began as mishmash of small rooms and corridors – the result of years of informal additions and alterations to the building. Located in Jaffa, an old neighbourhood within Tel Aviv, the apartment was originally created by joining two neighbouring rooms separated by a narrow passage. Our first priority was to check and strengthen the structure, and from there reorganise the spaces.

The arrangement of spaces echoes the building’s history, two ‘houses’ face an open living area. The floor throughout the ground level continues into the garden, blurring the line between inside and out. One ‘house’ holds the sleeping quarters (bathroom, toilet, bedroom), the other a kitchen. Wood is the marker of privacy, framing the daytoday activities of living: sleeping, eating, washing.

Since the interior of the apartment wasn’t tall enough for a stacking of two rooms, the bedroom and washrooms are composed in such a way to allow a full height space for each, saving floor area for a more open lounge and garden.

Image
  • Project status: Completed
  • Client: Private
  • Location: Tel Aviv, Israel
  • Size: 50 Sqm
  • Photography: Gidon Levi
    • Coverage

    Jaffa Garden Apartment - Archdaily

    50sqm Apartment, Jaffa - Fineshmaker

    Nisha Magazine


    Construction process

    Image